Op avontuur? Koop een luchtbed met pomp

Aangeboden door: heuts.nl

Jaren al droom je ervan. Nooit was er tijd: of het was je job, of het was de zorg voor je kinderen. Nu is de tijd gekomen dat je het avontuur tegemoet gaat: eindelijk ga je naar Santiago de Compostela om je hoofd leeg te maken en je leven te overdenken.

Misschien vertrek je vanuit Nederland, misschien vanuit Le Puy in Frankrijk: een luchtbed met pomp gaat sowieso van pas komen. Je gaat niet elke avond een bereidwillige monnik of pater vinden om jou en je vermoeide ledematen een bed aan te bieden. Of een Franse of Spaanse boer die een plekje op zijn hooizolder voor je gereed maakt. Meestal ga je immers slapen op een camping. Ach, misschien hoeft het geen pelgrimstocht te worden. Je kan er ook korter bij huis op uit trekken en zo op een zalige manier genieten van je nieuwe aankoop. Of het gewoon thuis gebruiken.

Welk model wil je?

Het ene luchtbed is het andere niet. Daarom ga je perfect moeten afwegen wat je nodig hebt. Ga je er alleen op liggen of ga je het delen met een slaapgenoot? Moet het passen in je rugzak of heb je ergens veel ruimte om het op te bergen? Je gaat dus moeten kijken naar de compactheid. Ook het gewicht is een belangrijk gegeven. Wat wil je aan kilo’s meenemen op je eventuele tocht naar een of ander ver oord dat je te voet en met rugzak wil bereiken? Koop je gewoon een luchtmatras om een eventuele bezoeker een extra slaapplaats aan te bieden, dan maakt het gewicht uiteraard minder uit. Beslis ook welke luxe je wil: sommige bedden laten bijvoorbeeld automatisch wat lucht vrij als de luchtdruk stijgt.

Wat kost zo’n bed?

En ja, dan is er ook de prijs. Afwegen is ook hier de boodschap. Weet je op voorhand dat je je luchtbed enkel occasioneel gaat gebruiken, is het misschien minder aangeraden om voor een wat duurder, luxueus model te gaan. Overnacht je echter vaak op een camping, dan zijn de kosten het wel waard. In dat geval kan je kiezen voor een model waarop het ronduit zalig slapen is omwille van de hoogwaardige materialen waaruit de matras vervaardigd is. Denk ook na over de duurzaamheid bij het afwegen van de prijs. Wil je alle belangrijke criteria voor je aankoop nog eens rustig bekijken en wil je een idee over de kosten, surf dan zeker eens naar de webwinkel van Heuts.

Een luchtbed met pomp

Stel dat je toch besloten hebt je pelgrimstocht met de rugzak aan te vatten. Ga dan misschien beter voor een luchtbed met pomp. Doe het jezelf niet aan om bijvoorbeeld een aparte pomp mee te zeulen en die kwijt te spelen. Stel het je voor: volledig afgepeigerd heb je na een snikhete dag en met meer dan twintig kilometer in de benen eindelijk je zuurverdiende slaapplek gevonden en je vindt je pomp niet meer. Achtergelaten op de vorige slaapplaats of onderweg toen je om welke reden dan ook je rugzak had leeggemaakt. Je wil het niet meemaken. Ook in die categorie luchtbedden met pomp ga je nog keuzes moeten maken. Kies je voor een ingebouwde voetpomp, dan zal je je pomp niet kwijtspelen als je tenminste je matras niet kwijtspeelt, maar dan zal je nog wel moeten pompen. Wil je na je tocht jezelf niet langer vermoeien, dan ga je voor het luchtbed met pomp waarbij je deze laatste van lucht voorziet door de stekker simpelweg in het stopcontact te steken. Meestal hebben zulke luchtbedden een ventiel dat handig leegloopt als je ze wil aflaten.

Nadenken is de boodschap

Al het voorgaande heeft je hopelijk doen inzien dat de aankoop van zo'n handige luchtmatras de nodige voorbereiding vergt. Webwinkel Heuts wil je daar zeker bij helpen en gaat je doen inzien dat kwaliteit en duurzaamheid echt wel betaalbaar zijn.