Twaalfde editie Franeker Stadsgids uitgebracht

FRANEKER De twaalfde editie van de Franeker Stadsgids is uitgebracht. Rianne Keizer, smaakmaakster bij delicatessenwinkel en tuincafé de Smaakmaker in Franeker, ontving zondag het eerste exemplaar van Hammie Vellinga, lid van de commissie Stadsgids.

Al twaalf jaar op rij ontvangen de inwoners en toeristen van Franeker de Stadsgids. Deze gids wordt verspreid via horeca, campings, bed & brochjes, winkels, musea en de (jacht)haven.

De Smaakmaker

De commissie Stadsgids heeft gemeend dit jaar een horeca-ondernemer de eerste Stadsgids te overhandigen op de dag dat horeca weer vrijwel volledig open mag voor gasten. De Smaakmaker, met aan de leiding Ilse van der Kraats, rechts op de foto, heeft haar passie voor koken gecombineerd met haar ervaring en kennis van de zorg. Samen met inmiddels 10 medewerkers, die ze liever smaakmakers noemt, verkoopt en maakt ze bijzondere delicatessen en heeft ze een lunchroom en tuincafé.

De gids is vorig jaar door corona niet uitgebracht, maar dit jaar, gesterkt door de de positieve verwachtingen, is het de commissie van de Stadsgids gelukt om een twaalfde editie samen te stellen. Hierin een breed aanbod van nieuws, kunst, cultuur, horeca en het winkelaanbod.