1300 ‘Thuiszorg Tasjes’ bezorgd in Waadhoeke

REGIO Vanaf half mei ontvangen 1300 cliënten van de thuiszorg in de gemeente Waadhoeke een hart onder de riem in de vorm van een ‘Thuiszorg Tasje’. Dit komt voort uit een gezamenlijk project tussen De Skûle Welzijn en het AZC in Sint Annaparochie.

De Skûle heeft eerder al andere doelgroepen gesteund in coronatijd, nu wilden zij iets doen voor alle cliënten van de thuiszorg in de gemeente Waadhoeke, ongeacht bij welke organisatie zij zorg afnamen. Het AZC in Sint Annaparochie wilde iets betekenen voor de ouderen in hun omgeving en toen hebben zij de handen ineen geslagen en is het Thuiszorg Tasje ontstaan.

,,Het Tasje is bedoeld als een stukje vermaak maar vooral ook om te laten weten dat niemand er alleen voor staat, ook al voelt dat voor velen soms wel zo nu de maatschappij aan het veranderen is en de sociale contacten op afstand zijn door corona”, aldus Eefke Zeilstra van De Skûle Welzijn.

In het Tasje zit bijvoorbeeld een plantje met een zelfgemaakt potje van spijkerstof, deze zijn gemaakt door bewoners van het AZC, maar ook een puzzelboekje. De thuiszorgorganisaties hebben ook veelal een attentie in het tasje gedaan en daarnaast hebben verschillende partijen gesponsord bijvoorbeeld de gemeente Waadhoeke, fruit van Smeeding, Live Room Franeker en Hellema. De Lionsclub Franeker en Harlingen heeft geholpen met het vullen en verspreiden van de tasjes.