Beweegteam Waadhoeke peilt sportbehoefte voor mensen met een beperking

REGIO ‘Laten we bewegen vanzelfsprekend maken’. Met die slogan introduceert het Beweegteam Waadhoeke de enquête die het onlangs uitgezet heeft. Doel is om de sportbehoefte van mensen met een beperking in kaart te brengen, voor zowel jong als oud. ,,Het is lastiger om die doelgroep te bereiken”, leggen buurtsportcoaches Lammert Harkema en Gaby Stienstra uit.

Zij willen sporters en aanbieders met elkaar in contact brengen. ,,We hebben naar alle verenigingen een bericht uitgedaan met de vraag of zij aanbod hebben qua aangepast sporten of dat wij iets kunnen betekenen op dat gebied.” Een voorbeeld hiervan is het onlangs gestarte Heldenteam bij SC Franeker.

In de enquête wordt, naast de demografische gegevens en het type beperking, juist ook gevraagd naar de wensen op sportgebied om zo een goed totaalbeeld te krijgen. ,,Dan kunnen we zien wat ze leuk vinden. Aan de hand daarvan kunnen we in gesprek gaan om te kijken wat er mogelijk is.”

Ook De Bolder -de school voor speciaal onderwijs- heeft bericht gehad, evenals instanties als Talant, Wil en de Special Heroes.

De vragenlijst is te vinden via de website beweegteamwaadhoeke.nl.