Echtpaar Talsma viert 65-jarig huwelijk

​Maandag 17 mei was een bijzondere dag voor het echtpaar Hinne en Dieke Talsma-van der Veen in St.-Annaparochie. Het was die dag precies 65 jaar geleden dat zij elkaar het ja-woord gaven. Burgemeester Marga Waanders kwam het echtpaar feliciteren met dit briljanten huwelijk.

Hinne en Dieke zijn beide zijn geboren in het jaar 1934, Dieke in het buurtschap Kletterbuorren onder Holwerd en Hinne in de Súdhoek onder Vrouwenparochie. Het gezin Van der Veen verhuisde naar St.-Annaparochie toen Dieke 18 jaar was. Daar leerde ze ook Hinne kennen. Drie jaar later zijn ze getrouwd.

Het echtpaar ging wonen op het Haverspook aan de Nieuwe Bildtdijk, daar werden ook de eerste twee zonen geboren. Later verhuisde het gezin naar de Oude Bildtdijk waar een dochtertje werd geboren, maar ze wilden graag een eigen woning en toen de arbeiderswoning aan de Stadhoudersweg te koop kwam werd de knoop doorgehakt. Daar werd ook hun vierde kind, nog een zoon, geboren.

Het echtpaar verhuisde uiteindelijk naar de dorpskern in St.-Annaparochie. Het was best wel even wennen daar, van het landelijk wonen aan de Bildtdijken, uiteindelijk naar het dorp. Inmiddels heeft het echtpaar negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen