Willem Hansma en Tjitske Westra 60 jaar getrouwd

HARLINGEN Willem Hansma (81) en Tjitske Westra (81) vierden dinsdag hun 60-jarig huwelijk in wooncentrum Almenum in Harlingen. Burgemeester Roel Sluiter kwam langs om zijn felicitaties over te brengen.

Willem Hansma is geboren in Zwagerveen, maar als 4-jarig jonkje is hij met zijn ouders verhuisd naar Sexbierum. Tjitske Westra zag het levenslicht in Sexbierum, maar de familie vertrok toen zij 7 jaar oud was naar Hitzum.

Het stel kwam elkaar tegen op Koninginnedag. Na twee jaar verkering trouwden zij op 4 mei 1961 en gingen in Achlum wonen.

Na verschillende werkzaamheden werd Willem vanwege gezondheidsklachten afgekeurd en kwam thuis te zitten. Na een jaar knapte hij weer een beetje op en kreeg hij de kans om op vlooienmarkten en braderieën te staan. Dit heeft hij tot aan de coronatijd gedaan.

Tjitske bleef huisvrouw en zorgde voor het gezin. Ze naaide graag kleding voor de kinderen en voor haar zelf. Ook zij kreeg te maken met gezondheidsklachten. Het onderhouden van een groot huis werd te zwaar. Daarom werd besloten om naar Almenum te verhuizen en hier wonen ze naar alle tevredenheid.

Beide zijn inmiddels 81 jaar, het gezin bestaat uit kinderen, kleinkinderen en een achterkleinkind.