Spartacus-jeugd strijdt dan maar op eigen terrein tijdens Athletics Champs-wedstrijden

FRANEKER Een teamestafette, sprintwedstrijden, kogelstoten, bandslingeren, hoogspringen en meer: bij Atletiekvereniging Spartacus in Franeker werden, verdeeld over twee dagen, vorige week de Athletics Champs-wedstrijden gehouden.

Normaal gesproken een groots opgezet regionaal evenement, maar door de coronamaatregelen werden de wedstrijden georganiseerd bij de eigen verenigingen. Zo werd er woensdag en vrijdag volop gesport op de accommodatie van Spartacus.

Verdeeld in vier leeftijdscategorieën gingen de jeugdige sporters voor het beste resultaat, tot tevredenheid van hun trainsters: ‘Bij ieder onderdeel de geconcentreerde, gespannen en gedreven koppies van de kinderen. Plezier in de sport en elkaar motiveren.’

Iedereen had de mogelijkheid om een aantal pogingen te wagen en het aantal meters werd per onderdeel genoteerd op de officiële wedstrijdformulieren van de Atletiekunie. Alle kinderen krijgen na de meivakantie een certificaat met de onderdelen en resultaten. ‘Zo trots als de kinderen waren, zo trots zijn wij als trainsters ook’, besluit de begeleiding.