Dongjum krijgt 20.000 euro voor een pomp en gezellig behangetje in het dorpshuis

Dongjum krijgt 20.000 euro subsidie van Waadhoeke voor het duurzamer en gezelliger maken van dorpshuis De Boppeslach. Voor dat geld wordt een warmtepomp gekocht en krijgen de muren een warme kleur zodat het een knusse huiskamer wordt.

De Boppeslach is nog de enige voorziening in Dongjum. Het dorpshuis, dat in 2004 is gebouwd, is de plek waar de 374 inwoners van Dongjum en de 46 inwoners van buurdorp Boer samenkomen voor het dorpsfeest, een receptie of het verenigingsleven.

Kaatsvereniging Moed en Volharding gebruikt het pand, net als de vereniging van volksvermaak, de ijsclub, toneelvereniging ‘t Wouterke, de 55+ soos, Dorpsbelang Dongjum, de koersballers, bridgers, kaarters, biljarters en darters.

Met elkaar en voor elkaar

Met een warmtepomp denkt Dongjum de energierekening van de enige pleisterplaats naar beneden te krijgen. Waadhoeke wil daarvoor een subsidie geven van 20.000 euro uit het budget voor dorpen en wijken.

De Dongjumers kunnen voor dat geld gelijk de boel wat moderner en gezelliger inrichten. Met een nieuwe behangetje wordt De Boppeslach weer de knusse huiskamer van beide dorpen.

De inwoners klaren de klus zoveel mogelijk met elkaar. De gemeente juicht dat toe: ,,Met elkaar en voor elkaar. Dat is goed voor de cohesie en de leefbaarheid.”