Franeker wil eigenaren van lelijke rotte kiezen porren en belonen met stimuleringsprijs

Eigenaren van verwaarloosde panden of verloederde plekken in Franeker kunnen zomaar De Mispel krijgen uitgereikt. Vrienden van de stad Franeker hebben de stimuleringsprijs in het leven geroepen in de hoop rotte kiezen aan te pakken.

Hoewel Franeker in de afgelopen jaren steeds mooier wordt, zijn er helaas nog altijd plekken in de stad die lelijk zijn. Dat vindt de vereniging Vrienden van de stad Franeker die doelt op leegstand, verloedering en onaantrekkelijke gaten in het straatbeeld.

De Vrienden hebben daarvoor De Mispel in het leven geroepen. Een prijs die ertoe moet leiden dat verwaarloosde panden of plekken in de stad onder de aandacht worden gebracht zodat de eigenaar ervan wordt gestimuleerd hier iets aan te doen.

Franekers worden gevraagd pijnpunten in de stad aan te dragen zodat de vereniging eigenaren een hint kan geven de plek te verbeteren ,,zonder iemand aan de schandpaal te nagelen.”

De Korendrager

Vorig jaar reikten de Vrienden voor het eerst de ‘Korendrager’ uit, een stadsschoonheidsprijs om de positieve ontwikkelingen in de stad voor het voetlicht te brengen.