Ria Fennema zet zich al 20 jaar in voor hulpbehoevende kinderen in Kenia en kreeg een lintje voor haar werk

Al sinds 2001 zet Ria Fennema (52) zich met hart en ziel in voor hulpbehoevende kinderen in Kenia. Met haar stichting Blessed Generation heeft zij zo’n 700 kinderen onder haar hoede. Vorige week maandag kreeg ze op Friese grond een lintje voor haar tomeloze inzet.

,,Ik voelde me vreselijk voor de gek gehouden en een beetje boos”, zegt Fennema als ze het moment omschrijft waarop ze doorheeft dat ze een lintje krijgt. ,,Mij werd verteld dat we naar een vergadering zouden gaan in Hurdegaryp, het dorp waar ik vroeger woonde. De voorzitter van Blessed Generation, die moet uit het midden van het land moest komen, zou er ook bij zijn. Toen we de straat inreden, zag ik ineens burgemeester Jeroen Gebben op de hoek staan met zijn ambtsketting om. Ik dacht: wat vreemd, wat is hier aan de hand? Toen we naar binnen gingen, belde hij aan.”

Na wat van de schrik te zijn bekomen, was Fennema vooral heel blij voor Blessed Generation. ,,Ik vind het ontzettend bijzonder. Dat het lintje aan mij werd gegeven, voelde eigenlijk wat onterecht. Ik werk met zoveel mensen in Nederland en Kenia, om hulp voor de kinderen mogelijk te maken, maar ik ben toevallig het uithangbord. Zonder de social workers, de docenten, vrijwilligers en sponsoren had ik dit natuurlijk nooit kunnen doen. Dit lintje is dus voor iedereen die voor Blessed Generation werkt. Het is een kroon op twintig jaar hard werken.”

Lees verder op LC.nl.