Lionsclub Franeker Harlingen schenkt 4500 euro aan Stichting Opkikker

FRANEKER/HARLINGEN Voor Lionsclub Franeker Harlingen stond het jaar 2020 in het teken van fundraising voor Stichting Opkikker. Deze Stichting zet zich in voor ernstig zieke patiënten tot en met zeventien jaar. Door het organiseren van verschillende activiteiten werd geld ingezameld. Vrijdag werd de cheque met de opbrengst van de Waddenrally - één van de evenementen- overhandigd. Hierop stond een bedrag van 4500 euro.

Het actiejaar werd begin vorig jaar afgetrapt met de Harlinger Nieuwjaarsduik, waarvan de opbrengst bestemd was voor de Stichting Opkikker. In diezelfde periode deden inwoners van Franeker en Harlingen enthousiast mee aan de inzamelactie van oude telefoons. Bedrijven willen die graag opkopen en dat brengt weer geld in het laatje van de stichting. Dit was een initiatief van de ernstig zieke Jesse Mulder die in februari met een oldtimer Amerikaanse patrol-car een promotietocht door Friesland maakte en de duizenden mobieltjes ophaalde. Daarbij werd ook op het St. Martiniplantsoen in Franeker de cheque van 650 euro overhandigd als opbrengst van de Nieuwjaarsduik.

Intussen waren de Lions druk met de voorbereiding van de Waddenrally van 4 maart 2020. ‘We serve’ is het motto van de Lions en ook de Waddenrally zou in die geest gereden worden ten bate van Stichting Opkikker. Inmiddels had Corona zich hardvochtig aan de poort van Europa gemeld en een lockdown hing in de lucht. De Waddenrally had zich in de afgelopen jaren een vaste plek in de jaarprogrammering van puzzelrit-minnend Nederland verworven, maar toch bleek uitstel onvermijdelijk. Het werd een forse opgave, maar 5 september werd een nieuwe mogelijkheid gevonden.

De definitieve opbrengst van de Waddenrally lag echter nog steeds bij de penningmeester van de Lionsclub te wachten op een uitgelezen moment om die bekend te maken en te overhandigen. Hoewel de wereld steeds zonniger wordt en iedereen klaar staat voor zomerse temperaturen is een uitbundige en feestelijke overdracht nog steeds corona-gebonden en dus ver uit beeld. Maar het werd tijd voor de overhandiging, zo werd besloten.

Er was daarom vrijdag een summiere, maar niet minder blijmoedige ceremonie. Rallycommissie-voorzitter Jitze Baarsma overhandigde hier een cheque van 4500 euro aan Carel Koopman, medewerker van Stichting Opkikker.

De jubilerende Stichting Opkikker is er in 2020 – met alle beperkingen – in geslaagd activiteiten als de familiedagen te houden. Dat gebeurt op hun vaste locatie De Eemhof in Zeewolde. Daar worden de kinderen ook getrakteerd op een vlucht in een helikopter, een droomrit als prinses in een limousine, of welke droom ze ook hebben.