Stimuleringsprijs voor de stad Franeker

FRANEKER Dit jaar hebben de Vrienden van de stad Franeker ‘De Mispel’ in het leven geroepen. Een prijs die ertoe moet leiden verwaarloosde panden of plekken in de stad onder de aandacht te brengen en de eigenaar ervan te stimuleren hier iets aan te doen.

‘Hoewel Franeker in de afgelopen jaren steeds mooier wordt, zijn er helaas nog altijd plekken in de stad die lelijk zijn’, zo luidt de aanleiding voor de stimuleringsprijs. ‘Verwaarloosde plekken waar al jaren niets gebeurt. Waar leegstand tot verloedering heeft geleid. Waar huizen al jaren op een bewoner wachten. Waar een afgebroken pand voor een onaantrekkelijk gat in het straatbeeld zorgt’.

Oproep

De Vrienden van de Stad Franeker willen hiervoor de ogen openen en - zonder iemand aan de schandpaal te nagelen - de eigenaar een hint geven die plek in de stad te verbeteren. Bewoners worden opgeroepen voor 1 juli te laten weten wat voor hen de pijnpunten in de stad zijn.

Inzendingen kunnen worden gestuurd naar secretaris@vriendenfraneker.nl, bij voorkeur met motivatie en een foto. De Mispel-winnaar wordt dit najaar bekend gemaakt.

De Korendrager

Vorig jaar hebben de Vrienden voor het eerst de 'Korendrager' uitgereikt, een stadsschoonheidsprijs om de positieve ontwikkelingen in de stad voor het voetlicht te brengen. Dit jaar gaan de Vrienden nog een stapje verder en is men op zoek naar de verbeterpunten in de stad die met De Mispel beloond kunnen worden.