Vier tips voor het afsluiten van je uitvaartverzekering

Aangeboden door: overstappen.nl

Het liefst wil je nog helemaal niet nadenken over je dood. Sterker nog, als je de keuze zou hebben dan zou hier gewoon nooit aan willen denken. Toch is dat niet verstandig. Zo is het juist een stuk beter om al ver van tevoren een uitvaartverzekering af te sluiten.

Dit is natuurlijk niet iets waar je dagelijks aan zult denken, maar van belang is het daarentegen echt wel. Het kan best lastig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten, wat vooral het geval is doordat er diverse opties zijn. Met behulp van de onderstaande vier tips zal het afsluiten van je begrafenisverzekering gelukkig wel een stuk eenvoudiger worden. 

Checklist

Het is slim om op papier te zetten wat je wensen zijn, dit is een belangrijk onderdeel bij het afsluiten van je uitvaartverzekering. Deze checklist kan bovendien ingezet worden door je nabestaanden bij het organiseren van je uitvaart. Met behulp van deze wensen kunnen ze er namelijk voor zorgen dat je uitvaart precies zo gaat als jij het liefst wilde. Zo zou je in de checklist onder andere aan kunnen geven welke mensen je een uitnodiging wilt geven, terwijl je ook kunt bepalen welke muziek gedraaid wordt tijdens je uitvaart en wat er geserveerd wordt. Daarnaast zijn er nog veel meer punten die je vast kunt leggen in je checklist. Bij een aantal uitvaartverzekeraars is het mogelijk om dit online te doen. 

Voorwaarden

Daarnaast moet je ook zeker wat aandacht schenken aan de voorwaarden van de uitvaartverzekering. Ze worden ook wel de polisvoorwaarden genoemd. Hierin staat alle benodigde informatie over de uitvaartverzekering. Met andere woorden, de polisvoorwaarden geven precies aan waar je voor verzekerd bent. Zo zijn je rechten en plichten erin beschreven, terwijl de rechten en plichten van de verzekeraar richting jou ook precies staan beschreven in de polisvoorwaarden. Heb je kinderen? Het valt dan zeker aan te raden om uit te zoeken of je kinderen gratis meeverzekerd zijn op je polis. Als dit wel het geval is dan moet je ook direct even kijken tot welke leeftijd dit het geval is. Dit staat dus tevens in de polisvoorwaarden van een uitvaartverzekering.

Oriëntatie

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het bovendien verstandig om niet te haastig te werk te gaan. Normaliter zul je zo’n polis immers maar één keer in je leven afsluiten. Het is dan ook van cruciaal belang dat je de juiste uitvaartverzekering afsluit, het moet echt precies bij jouw wensen, situatie en budget passen. Hierbij moet je natuurlijk ook zeker denken aan de verzekeraar die voor jou perfect is, terwijl ook het type uitvaartverzekering een belangrijke rol speelt in deze keuze. Welke verzekering je dan ook van plan bent om af te sluiten, probeer van tevoren wel echt goed duidelijk te maken wat je wensen zijn op het gebied van de uitvaart. Hier kun je dus die checklist voor gebruiken, wat het afsluiten van de juiste uitvaartverzekering zeker eenvoudiger maakt. 

Vergelijken

Het vergelijken van alle uitvaartverzekeringen is natuurlijk ook echt een goed idee. Ten eerste moet je dit al doen doordat je geld kunt besparen, maar ook doordat de polisvoorwaarden per verzekeraar verschillen wordt het aanbevolen om ze met elkaar te vergelijken. De ideale uitvaartverzekering is voor de een natuurlijk heel anders dan voor de ander. Per persoon zal dit verschillend zijn, wat vooral komt door je wensen en leeftijd. Zo zul je zien dat een jonger iemand minder premie hoeft te betalen dan een persoon die op hoge leeftijd nog een uitvaartverzekering afsluit. Ook zullen ze met andere voorwaarden te maken krijgen. Sterker nog, het oudere persoon zou zelfs niet eens geaccepteerd kunnen worden door de verzekeraar.