Motoraccessoires voor de winter

Aangeboden door: helmonline.nl

Als het lekker weer is, denk je er misschien niet aan. Toch is het belangrijk om je motor en jezelf goed te beschermen tegen winterse kou en slecht weer. We gaan ervan uit dat je al goede, warme motorkleding hebt én natuurlijk een veilige, comfortabele helm. Maar daarnaast kun je investeren in een paar handige motoraccessoires voor de winter, zodat jij en je tweewieler het seizoen goed doorkomen!

1. Siliconenspray of coating

In de winter wordt er vaak gestrooid om te voorkomen dat de wegen glad worden. Voor jouw motor is dat echter heel slecht. Ook de weersomstandigheden kunnen hun inwerking hebben op de onderdelen van je bike. Daarom is het essentieel om je motor winterklaar te maken door de metalen delen in te spuiten met siliconenspray of ze een coating te geven.

2. Afdekhoes

Of je nou doorrijdt tijdens de wintermaanden, of je motor een tijd in de stalling zet, maakt niet uit; een afdekhoes is een onmisbare accessoire. De hoes beschermt je motor tegen weer en wind, losvliegend afval/vuil en houdt hem droog. Dat is natuurlijk een heel belangrijke factor om te voorkomen dat metalen onderdelen gaan roesten. Kies een hoes die waterafstotend is, afsluitbaar is met een slot én die hittebestendig is (zodat de hoes niet smelt op een hete uitlaat). Een motorhoes van Helmonline is in verschillende maten te verkrijgen, zodat je een goed passende hoes hebt en dat tegen een redelijke prijs. Bijkomende voordeel: het vermindert ook de kans op diefstal van je motor!

3. Topkoffer

Een topkoffer is eigenlijk onmisbaar in de winter. Je bagage blijft er droog en ongeschonden in en je kunt er ook je helm in opbergen terwijl jij bijvoorbeeld op je werk zit.

4. Handmoffen

Als jij het hele jaar door rijdt dan weet je hoe koud het kan zijn. Natuurlijk heb je al een goed motorpak en een comfortabele helm om je tegen de kou te beschermen. Maar je handen kunnen, zelfs als je handschoenen draagt, ijskoud en pijnlijk worden. Je handen kunnen zelfs zo koud en stijf worden, dat je de controle over het stuur kwijtraakt. Dus als je vaak langere afstanden rijdt en dat ook bij lagere temperaturen, is het geen overbodige luxe om te investeren in een paar degelijke handmoffen. Je schuift ze simpelweg over het handvat van de motor, steek vervolgens je handen erin en ze blijven lekker warm!

5. Helmmuts

Een helmmuts draag je onder de helm en deze dekt ook de oren, hals en de kin af. Tijdens de winter houdt zo'n muts je lekker warm door de beschutting tegen wind en koude en de extra laag isolatie. Het is een kleine investering die je veel extra comfort biedt. Overigens is een helmmuts ook handig tijdens de zomermaanden. Het beschermt de binnenkant van je helm tegen vervuiling en neemt transpiratievocht op. Een helmmuts is wasbaar en zo houd je jouw helm én hoofd dus lekker fris.

Met bovenstaande accessoires ben zowel jij als je motor goed uitgerust om te rijden tijdens de kou.