Project Minima Moestuintjes maandagmiddag afgetrapt

FRANEKER In de binnentuin van De Skûle in Franeker verzamelde zich maandagmiddag op gepaste afstand een groep van dertig -deelnemers, sponsoren en ook wethouder Boukje Tol- voor de aftrap van het project Minima Moestuintjes.

Initiatiefneemster Laura van Twillert legde daar nog maar eens uit hoe het project in zijn werk gaat. Van Twillert wil Waadhoekers met een minimum-inkomen bijbrengen hoe ze zelf verse groenten kunnen verbouwen. Dit scheelt logischerwijs aan kosten in de supermarkt. Al snel was het maximale aantal van vijftig deelnemers bereikt. Verdeeld over drie dagen werden onlangs de startpakketten uitgegeven. 

Die bestaan uit een ‘moestuinbak’, aardemix en voeding en verder uit een mengsel aan zaden voor twaalf verschillende soorten groente. Via een speciale app krijgen deelnemers tips voor onderhoud. Ook is er een speciale besloten Facebookgroep aangemaakt om ervaringen uit te wisselen.

Het project kreeg eind vorig jaar definitief vorm en startte dus maandag. ,,Dit is een pilot”, benadrukt de initiatiefneemster. ,,Aan het einde van het seizoen, in oktober, kunnen we gaan kijken of het geslaagd is.”

Lees ook: Laura van Twillert begint project Minima Moestuintjes