Wordt er toch nog gevoetbald? KNVB komt met plan voor ‘Regio Cup’

REGIO De KNVB wil voor amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren als blijkt dat de huidige competities door de coronamaatregelen niet uitgespeeld kunnen worden.

Daarvoor wordt de zogenaamde KNVB Regio Cup in het leven geroepen. Deze opzet is in ieder geval bedoeld voor alle teams in de categorie B. Hiertoe behoren alle teams die uitkomen in de reserveklasses. Ook pupillen en zaalvoetballers worden meegenomen in de opzet.

De ploegen uit de A-categorie treden toe als blijkt dat de competities niet meer kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen, zo meldt de voetbalbond op haar website.

Door alleen regionale wedstrijden te organiseren worden reisafstanden minder lang en is de kans op ‘aantrekkelijke lokale derby’s’ groter, is de redenatie vanuit Zeist. 

Medio februari start een inventarisatie bij teams uit de Categorie A, de ‘B-teams’ doen zonder afbericht sowieso mee. ‘De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen’, zo schrijft de bond verder.

Voor de categorie A is er overigens nog een kans dat de huidige competities worden uitgespeeld, voor categorie B is die optie er niet. Woensdag publiceert de KNVB een routekaart met de deadlines en mogelijkheden voor alle competities.

Alle plannen en ideeën hangen uiteraard samen met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de besluiten die door het kabinet genomen worden.