Fc Harlingen vraagt uitstel voor opknappen hoofdveld en plaatsen tribune

HARLINGEN Fc Harlingen wacht met het opknappen van het hoofdveld en het plaatsen van de tribune. Daar zou de voetbalvereniging deze maand mee beginnen, maar de financiële gevolgen van het coronavirus laten zich gelden. Het bestuur acht het momenteel niet verstandig om te starten met de werkzaamheden.

‘Ondanks de extra investering vanuit de gemeente en de kosten die wij als club al gemaakt hebben is de begroting nog niet kostenneutraal. Daarom kan er vanuit het bestuur geen ‘go’ gegeven worden voor het bouwen van een tribune’, zo schrijft de club. ‘Het is vanwege COVID-19 nu ook onmogelijk en onverantwoord om sponsors en leden te benaderen om tot een kostendekkende begroting te komen’.

Ook speelt het in op de diverse scenario’s waar de KNVB aan werkt om de voetbalcompetities op amateurniveau te hervatten. ‘Dit houdt onder andere in dat er wellicht ook wedstrijden op doordeweekse avonden gespeeld zullen gaan worden. Met het huidige ledenbestand en groei van het aantal teams komt fc Harlingen in de problemen als het hoofdveld niet gebruikt kan worden’, zo voert de club als extra reden voor uitstel aan.

‘Juist als alles straks weer ‘normaal’ is willen we onze leden weer gewoon laten trainen en wedstrijden laten spelen. Het is niet wenselijk dat we trainingen af zullen moeten zeggen omdat andere teams wedstrijden moeten spelen vanwege het feit dat we maar één veld tot onze beschikking hebben’.

Fc Harlingen heeft de gemeente om een jaar uitstel gevraagd.