Boei van Harlingen en gemeentelijke draagspeld uitgereikt

HARLINGEN In Harlingen zijn vorige week de ‘gemeentelijke draagspeld’ en de ‘Boei van Harlingen’ uitgereikt.

Cees Glashouwer, voorzitter van de Stichting Voedselbank de Helpende Hand Harlingen, heeft de draagspeld in ontvangst genomen. De gemeente reikt deze uit aan diegene die zich op bijzondere wijze inzet voor de Harlinger samenleving.

Burgemeester Roel Sluiter verklaart de keuze: ,,Hoewel een voedselbank eigenlijk niet nodig zou moeten zijn, voorziet hij wel in een duidelijke behoefte en zijn we blij dat het goed gaat met de voedselbank in Harlingen. Het is ook een heel goede voedselbank. Onder andere door de inspanning van alle vrijwilligers geeft de Voedsel- en Warenautoriteit de voedselbank het cijfer 9,6 voor de kwaliteit van de geleverde producten”.

‘Boei van Harlingen’

De ‘Boei van Harlingen’ is voor de VBZH. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan die persoon of personen die de gemeente Harlingen op positieve wijze onder de aandacht weten te brengen.

Wethouder Paul Schoute: ,,Harlingen heeft de grootste Bruine Vloot van Nederland en zorgt als banenmotor voor miljoenen omzet in de regio. Winkels, leveranciers en ondernemers in recreatie en toerisme -zowel klein als groot- profiteren daar allemaal van mee en zorgen samen voor werkgelegenheid, plezier en vertier. Laten we hopen dat de vloot snel weer uit kan varen en dat de levendigheid in de stad terugkeert. En dat opstappers weer kunnen ervaren hoe mooi de stad, het Wad en de eilanden zijn. De Bruine Vloot bepaalt in belangrijke mate de identiteit van de stad. Ze geeft daarmee kleur en zorgt voor een positieve bijdrage aan het imago van de stad. In dit coronajaar willen we laten voelen hoe trots we op jullie zijn en laten weten dat we als gemeente jullie steunen waar dat kan. Denk aan het kwijtschelden van de haven- en kadegelden. Het is mij een genoegen om dit jaar de ‘Boei van Harlingen’ uit te reiken aan voorzitter Paul Scheffer van de Bruine Vloot”.