Cafébaas ‘sprakeloos’ na inzamelingsactie voor Franeker kroegen

FRANEKER ‘Ik was sprakeloos’, laat Paulus Hoeben van Café Coco Nuts in Franeker weten. Buiten zijn weten om is er voor verschillende horecazaken in de stad een inzamelingsactie opgezet, waarvan vrijdag de opbrengst is uitgekeerd. Tot grote verrassing van Hoeben: ‘Omdat ik zelf geen Facebook heb, is deze actie volledig aan mij voorbij gegaan’, schrijft hij.

‘Ik moest nog even weg voor een boodschap. Thuisgekomen vertelde mijn vrouw dat er een paar mannen aan de deur waren geweest met een verhaal van de horeca en een poster. Ik dacht dat het een actie was waarbij wij eventueel wilden sponsoren. Na het eten heb ik de bijbehorende brief gelezen en de enveloppe opengemaakt. Toen bleek dat wij niet moesten sponsoren, maar dat wij wérden gesponsord. Ik was zeer verrast. Zeg maar gerust overdonderd’, aldus Hoeben.

Hij gaat verder: ‘Wat een groot geldbedrag. Ik wilde het meteen weggeven aan een goed doel, maar mijn vrouw zei: dit hebben ze niet ingezameld om weer weg te geven, maar om jouw lasten te verlichten. En gelijk had ze. Ik was over deze actie zeer beduusd en ook wel lichtelijk emotioneel. Ik denk nu het gevoel te kennen wat de zorgmedewerkers overkwam toen de spandoeken werden opgehangen en het applaus klonk. Ik wil namens Café Coco Nuts iedereen die in wat voor vorm hieraan heeft bijgedragen bedanken. Ik was sprakeloos.’

Via crowdfunding is de afgelopen twee weken bijna zevenduizend euro ingezameld. Dit is evenredig verdeeld onder zes ‘natte horecazaken’ in Franeker die door de coronacrisis noodgedwongen dicht moeten blijven.