Flessenactie Albert Heijn Franeker brengt 1500 euro op voor Nikki`s Place

In november en december 2020 doneerden de klanten van Albert Heijn Gert en Mirjam Kuipers te Franeker zo’n 2600 statiegeldflessen ten voordele van Nikkie’s Place, een kinderhuis in Thailand.

Het statiegeld bracht 650 euro in het laatje. Dat bedrag werd verdubbeld door Albert Heijn-uitbaters Gert en Mirjam Kuipers. Afgelopen vrijdag overhandigden ze een cheque van 1500 euro aan Jeanet Diemers-Hospes, bestuurslid van Stichting Nikki`s Friends Nederland. Het geld gaat mee in de actieopbrengst van Rotaryclub Franeker voor Nikki`s Place met het doel de totale opbrengst van ruim 10.000 euro te verdubbelen of te verdriedubbelen.

Kinderhuis

Nikki`s Place is een kinderhuis in Chiang Mai, Thailand. Het wordt bewoond door circa 110 kinderen die meestal HIV-geïnfecteerd zijn en geen ouders meer hebben, omdat ze stierven aan aids. Stichting Nikki`s Friends in Nederland maakt zich sterk voor het kinderhuis. ,,In Thailand zijn er geen voorzieningen van de overheid of anders, geen medische zorg voor deze kinderen en geen of slechte opvang . Ook in 2021 ben je nog een uitgestotene wanneer je met aids of HIV geïnfecteerd bent”, aldus de organisatie. ,,Juist deze baby`s worden in het kinderhuis opgenomen en omringd met liefde, zorg, medische zorg, educatie en alles wat kinderen hier ook krijgen. Hun levens worden letterlijk gered.’’ Voor alles moet externe financiering worden gevonden. Het enig wat gratis is, zijn de aids-medicijnen die de overheid geeft. Verder is het kinderhuis totaal afhankelijk van giften.