Leerlingen Campus Middelsee bezorgen ruim zeshonderd kerstpakketten bij ouderen

SINT ANNAPAROCHIE Leerlingen van campus Middelsee/Ulbe van Houten hebben vrijdag allemaal een kerstpakket gemaakt voor senioren die in een verzorgingshuis in de regio van de school wonen. Zo werden ruim zeshonderd dozen samengesteld.

Het idee komt van de leerlingen zelf. Zij vinden het jammer dat de gewone kerstmarkt van de school door corona niet kan doorgaan. Om toch wat te doen is het idee ontstaan om alle ouderen te verrassen met een kerstpakket. Vooral deze groep mist, juist door datzelfde coronavirus, veel bezoekjes en contacten.

De actie is afgelopen vrijdag begonnen met allerlei activiteiten van de leerlingen: van het samenstellen van de pakketten tot en met het maken en het verkopen van allerlei producten voor de kerstactie. De actiedag is afgesloten met een grote digitale Kerstbingo vanuit de campus. Dankzij deze opbrengst zijn de 620 pakketten goed gevuld.

De zorginstellingen in het verzorgingsgebied van de campus Middelsee doen allemaal graag mee en zo worden woensdag 450 pakketten bij de verschillende instellingen bezorgd. De rest van de pakketten wordt on andere via de stichting Zonnebloem bezorgd. De zorginstellingen vinden het geweldig dat de schooljeugd van de campus deze actie hebben bedacht en langskomen.