Celstraf voor man uit Polen die horecabezoeker in Harlingen tegen het hoofd schopte

Een 27-jarige man uit Polen die op 12 mei vorig jaar in een uitgaansgelegenheid aan de Grote Bredeplaats in Harlingen een van de bezoekers tegen het hoofd schopte, is maandag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot tien weken cel.

De man sloeg het slachtoffer van achteren tegen het hoofd, waarna de man op de grond viel. Terwijl het slachtoffer weerloos op de vloer lag, trapte de man hem tegen het hoofd en de nek. Het slachtoffer verloor het bewustzijn. De man wilde weglopen, maar hij werd door beveiligers tegengehouden.

Hij verklaarde bij de politie dat hij werd uitgedaagd. De andere man zou naar hem hebben gespuugd en hem in de buik hebben geslagen. Die lezing werd door geen enkele getuige bevestigd. Volgens de andere aanwezigen had de man het slachtoffer zomaar vanuit het niets neergeslagen. De man gaf destijds Spijkenisse op als woonplaats, momenteel staat hij niet in Nederland ingeschreven.

De rechter bepaalde dat hij een schadevergoeding van ruim 1400 euro moet betalen. Het slachtoffer liep een hersenschudding op, zijn neus stond scheef en hij had verwondingen in het aangezicht. Hij heeft vijf weken niet kunnen werken. Het heeft een hele tijd geduurd voor bij weer uit durfde te gaan. De rechter zei nog dat het voor hem heel anders had kunnen aflopen.