Douwe Bob krijgt 1000 euro boete voor illegaal optreden op Terschelling

Zanger Douwe Bob heeft een boete van 1000 euro gekregen voor een illegaal optreden dat hij in juni op Terschelling gaf. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM Noord-Nederland.

Hij krijgt de boete vanwege het overtreden van de coronamaatregelen die toen golden. De woordvoerder bevestigt dat Douwe Bob Posthuma, zoals de 27-jarige artiest voluit heet, een beschikking toegestuurd heeft gekregen.

Op 15 juni had Douwe Bob een optreden op Terschelling gepland, maar dat werd vanwege de coronamaatregelen die toen golden door de gemeente verboden. Hij besloot het concert te cancelen, maar gaf aan het eind van de middag toch een optreden, bij het duinmeertje van Hee.

Na enkele nummers werd het concert, waar flink wat mensen op af waren gekomen, alsnog beëindigd door de politie. Alles werd gefilmd, voor een later te verschijnen documentaire. De officier van justitie boog zich daarna over de hoogte van zijn straf.

Het management van Douwe Bob zegt niet op de hoogte te zijn van deze boete en geeft daarom geen reactie.

Lees ook | Douwe Bob kan nog lachen na bezoek aan politiebureau: 'Of ze gaan mij nu als voorbeeld nemen. Zo van: als je dit flikt, ga je de bak in!'