Innovatieve 3D-techniek op campus Middelsee

SINT ANNAPAROCHIE Door de toename van leerlingen op Campus Middelsee is besloten om het ‘Maaklab’ op de Campus uit te breiden. Vooral onder de leerlingen binnen de technische talenstromen en de keuzevakken op alle niveaus is er sterk behoefte om zelf ontworpen producten in 3D tastbaar te maken.

Met de komst van maar liefst vijf nieuwe 3D-printers, bovenop de al bestaande printers, was er ook behoefte aan kennismaken op het gebied van lasersnijden en CNC technieken. Ook aan deze vraag is voldaan met een mooie moderne machine.

Omdat de campus voorop wil blijven lopen met innovatieve technieken introduceerde het ook nog een nieuwe 3D-techniek, namelijk printen met Resin vloeistof in plaats van het bestaande PLA.

Leerlingen kunnen met deze printtechniek werkstukken nog kleiner, nauwkeuriger en gedetailleerder uitprinten.

Een ander bijkomend voordeel is dat het nieuwe inzichten biedt waardoor niet alleen de lessen betekenisvoller worden. Ook de aansluiting op het bedrijfsleven en het vervolgonderwijs wordt verstevigd.

Docenten installeren vorige week de afzuiging en is het ‘Maaklab’ klaar voor heropening. Op de foto de 5 nieuwe printers uitgebreid getest en klaar voor actie.