Ook in deze tijd volop hockey bij HMHC

HARLINGEN Sinds een aantal weken zijn de coronamaatregelen in Nederland weer aangescherpt. Hoewel er geen competitiewedstrijden meer kunnen worden gespeeld, wordt er bij HMHC volop gehockeyd. De senioren moeten het even doen in andere vorm, de jeugd kan gewoon trainen. En de komende zaterdagen worden er onderlinge wedstrijden gespeeld per leeftijdscategorie.

De technische commissie van HMHC organiseert in samenwerking met de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida de komende weken op zaterdag onderlinge wedstrijden per leeftijdscategorie.

In samenwerking met alle Friese hockeyclubs heeft HMHC besloten om dit jaar geen zaalhockey te gaan spelen. Dit om zoveel mogelijk gezondheidsrisico’s te voorkomen en vanuit de verwachting dat de kans dat we op het veld door kunnen spelen groter is dan dat er zaalhockey gespeeld kan worden. Ook worden zo het aantal reisbewegingen beperkt.

De KNHB organiseert dit jaar een midwinter veldhockeycompetitie voor zowel jeugdteams als senioren, waarover binnenkort meer bekend wordt. Hiervoor geldt uiteraard dat dit alleen door kan gaan als de overheid hier weer toestemming voor geeft.

De komende weken zal het een stuk rustiger blijven rondom de hockeyvelden. De corona-maatregelen van de overheid betekenen dat er geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld, er geen publiek meer mag zijn bij trainingen en dat de kantine en kleedkamers voorlopig gesloten blijven.