Boaz Roelevink: ‘Mijn leven is best veranderd’

HARLINGEN Als je Boaz Roelevink hoort zingen, verwacht je geen achttienjarige jongen op het podium. Sterker nog: met zijn rauwe stem klinkt Boaz Roelevink eerder als ‘een man die veel zware shag rookt’. De Harlinger zanger heeft onlangs meegedaan aan het programma ‘We Want More’ van SBS6. Hoe vergaat het hem en wat heeft zijn deelname aan dat programma gebracht?

Ha Boaz! Hoe gaat het met je?

,,Ja, goed! Ik heb de afgelopen weken heel veel leuke dingen gedaan en leuke mensen ontmoet, allemaal dankzij mijn deelname aan We Want More. En dat gebeurt eigenlijk elke week, het is een hele verandering in mijn leven.”

Volgens mij is er de laatste twee jaar een hele hoop gebeurd.

,,Ja, in die tijd speelde ik in het voorprogramma van Into the Ark. Daar is het een beetje begonnen. Sindsdien is mijn hele leven best wel veranderd.”

En je hebt meegedaan aan het zangprogramma We Want More.

,,Ja, dat gooide alles nóg een keer over de kop! Dat is echt in een sneltreinvaart gegaan. Van spelen in Friesland zijn mijn band en ik naar spelen door heel het land gegaan, dat was heel erg gaaf. In de zomer heb ik met een andere kandidaat van We Want More, Tess Merlot, getourd door Groningen en Friesland. We hebben drie of vier shows op Schiermonnikoog, een in Sneek en een in Groningen gedaan. Daarvoor had ik nog eens twee optredens in Harlingen, dus heb ik een week lang elke avond opgetreden. Dan voel je je wel echt even een rockstar, hoor! We bleven ook echt slapen op de plekken waar we speelden, dus dat was een hele nieuwe ervaring.”

Waar hou jij je nu mee bezig?

,,Ik werk aan een EP en we zijn achter de schermen hard aan het werk. Daarbij houden we ons natuurlijk aan alle coronamaatregelen. Schrijven kan bijvoorbeeld gewoon op anderhalve meter afstand.”

Zijn er al liedjes af?

,,Ja, er zijn al een paar nummers af! Maar daar wil ik geen tijd aan binden. Dat houdt de creativiteit tegen. Als er tien, twaalf nummers af zijn, kiezen we er een paar uit. Ik wilde wel eens in een schrijfsessie per se iets af hebben, maar dan komt het nummer niet goed tot zijn recht. Dat werkt gewoon niet."

Het komt zoals het komt.

,,Precies. Het moet natuurlijk ook geen twee jaar meer gaan duren, maar ik ga ook niet zeggen dat het volgende maand af is.”

Maar, we horen binnenkort meer van je?

,,Ja, van mij hoor je altijd wat! En als het niet eigen nummers zijn, worden het wel covers. er komen binnenkort nieuwe dingen aan! Welke dingen? Mooie dingen! Haha.”

 

Daniel Joe Heemskerk.