Ronde over Ried keert terug op hardloopkalender

FRANEKER Sportvereniging Friesland organiseert zaterdag De Ronde over Ried, een loopevenement met waarbij deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. De kortste route is 5 kilometer, de langste heeft de lengte van een halve marathon en gaat over 21 kilometer.

Het is voor SV Friesland het vijftiende loopevenement dat het organiseert in de coronatijd. Vorige week was er nog de EE Run vanuit Stiens, zaterdag dus de Ronde over Ried. In het verleden is dit evenement al dertig keer eerder georganiseerd, maar de laatste jaren niet meer.

Organisator Christiaan Valk kwam met het idee deze Ronde weer op de hardloopkalender te zetten nu er veel lopen worden afgelast. De organisatie heeft nieuwe routes uitgestippeld.

De start is zaterdagmorgen 11.00 uur bij Sporthal De Trije. De kantine en kleedgelegenheid zijn niet open en de lopers worden gevraagd in hardloopkleding naar de start te komen. Douchen na afloop is ook niet mogelijk, Deelnemers kunnen wel gebruik maken van de toiletten. Inschrijven kan via svfriesland.nl of op de dag zelf in de secretariaatswagen die op de parkeerplaats staat.