Vechters Gym Merza trekken ten strijde op kickboksgala in Den Haag

DEN HAAG Het wedstrijdteam van Gym Merza vertrok zaterdag onder leiding van Marloes Merza en Fredy Feijen naar Den Haag voor een tweedaags durend kickboksgala.

Nadat iedereen was gewogen en goedgekeurd door de ringarts begon het avontuur voor Melle Elsinga (10) en Ytzen Hoeksma (17). Voor beide jongens was dit hun eerste partij in de jeugdklasse. Melle, die een geweldig gevecht neerzette en goed luisterde naar zijn trainers, zette met zijn knietechnieken zijn tegenstander onder druk won de partij.

Toen was het de beurt aan Ytzen. Hij vocht sterk maar door de ervaring van zijn tegenstander wist hij en niet Ytzen de winst naar zich toe te halen.

Zondag was het de beurt aan Sterre Manderfeld (20), Jonathan van Olst (19) en Jeroen Vlietstra (18) om hun kunsten te laten zien. Jonathan mocht aftrappen maar hij had zijn dag niet en moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Sterre zorgde er met lowkicks, midkicks, highkicks, -en knietechnieken voor dat zij met beide handen in de lucht stond na drie rondes.

Als laatste kwam Jeroen ten tonele. Dat werd een spannende partij waarbij beide vechters weinig voor elkaar onder deden, maar voor de Merza-vechter was het net niet genoeg om de winst te pakken.