F&B Group in Franeker neemt WNW over van Eneco

FRANEKER Eneco verkoopt haar dochterbedrijf voor het onderhoud van windmolens aan F&B Group in Franeker. Die groeit daardoor met 8 mensen naar 43 werknemers.

WNW zet zich sinds 1993 in voor de realisatie, service en onderhoud van windturbines. Het bedrijf verzorgt het volledige onderhoud van een groot aantal onshore windmolenparken in Nederland. De windactiviteiten van WNW sluiten goed aan bij de activiteiten van F&B Group dat met deze overeenkomst voortaan een compleet dienstenpakket aanbiedt ten aanzien van de installatie, service en onderhoud en demontage van windturbines.

Sjoerd Bartlema, directeur F&B Group: ,,Onze missie is om op een maatschappelijk verantwoorde wijze de aarde duurzamer achter te laten. Dit doen we door het meeste rendement te halen uit de wind: qua energie en resultaat. Door onze decennialange ervaring binnen de windturbinesector weten we projecten gestructureerd, veilig en op tijd uit te voeren. Met de overname van WNW verwelkomen we acht windexperts en breiden wij onze kennis en kunnen uit, in het bijzonder op het gebied van bladonderhoud. Als geheel, samen met onze opdrachtgevers, gaan we ons inzetten voor een verdere groei van windenergie.”

Het Eneco-dochterbedrijf WNW zit nu nog in Heerenveen. Het kantoor daar gaat dicht.