CdK Arno Brok neemt eerste jutezak van De Kraak van de Kluis in ontvangst

FRANEKER Commissaris van de koning Arno Brok nam zaterdag de eerste jutezak van De Kraak van de Kluis in ontvangst. De organisatie van de theatrale thuisbeleving kon zo in de persoon van initiatiefnemer Hein Jaap Hilarides de provincie Fryslân bedanken voor hun support.

Brok had nog een half uurtje in zijn overvolle agenda, en het projectteam en een aantal spelers stonden met de jutezakken in het Kaatsmuseum in Franeker. De overhandiging vond plaats in het zonnetje op de Voorstraat. Brok had complimenten voor de durf van de organisatie: ,,Moai dat yn koronatiid ek nije produksjes mooglik binne”.

De provincie heeft het livestream-theaterproject op twee manieren gesteund: via de Stichting 75-jaar-vrijheid en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De organisatie van De kraak van de Kluis is de provincie dan ook zeer erkentelijk voor het warme (cultuur)hart dat ze, in dit geval, de theatrale thuisbeleving toedraagt.

Op haar beurt is de provincie blij dat er in deze coronatijd toch nog een productie tot stand is gebracht in het kader van het herdenkingsjaar 75-jaar-vrijheid. De Kraak van de Kluis is een verhaal over verraad, verzet en liefde. Als gevolg van de corona is het stuk omgegooid van locatietheater naar een 'thuis-een-avond-uit'-beleving. Bij de ticket inbegrepen is een jutezak met inhoud voor de optimale beleving.

Lees ook: Theaterlivestream ‘De kraak van de kluis’, gebaseerd op waargebeurde overval in 1943 in Sint Anna