Waadklank organiseert masterclass ‘hoorns en alten’

TZUMMARUM Waadklank organiseert zaterdag 3 oktober een masterclass voor ‘hoorns en alten’. De masterclass wordt verzorgd door Jacob Slagter, Harm Bosma, Tjipke Pasma en Paulus de Jong. Het Northern Horn Ensemble zorgt voor een gastoptreden.

Tijdens de masterclass ligt de nadruk op blaastechniek, klank en samenspel. Tijdens de cursus verzorgt LefreQue een demonstratie en zijn informatiestands aanwezig van Pasma Muziek en AM Music.

De masterclass zal plaatsvinden op zaterdag 3 oktober om 14:00 uur in ‘De Klang’ in Tzummarum. De dag sluit af met een concertje om 19:30 uur. Voor een (vegetarische) maaltijd wordt gezorgd. Na aanmelding ontvangen deelnemers hier meer informatie over.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De masterclass is geschikt voor muzikanten die minimaal beschikken over een B-diploma of een vergelijkbaar niveau hebben. Opgeven kan via secretariaat@waadklank.nl en kan tot en met 25 september.

De masterclass wordt georganiseerd door Waadklank; de vereniging van samenwerkende muziekverenigingen binnen de gemeente Waadhoeke. De vereniging is opgericht in 2018 en vertegenwoordigt 21 muziekverenigingen die gezamenlijk ruim 800 leden hebben.

Deze masterclass is, na een masterclass voor trompetten en bugels, de tweede activiteit die voor een specifieke groep muzikanten wordt georganiseerd door Waadklank. Het doel is om de komende tijd voor meer instrumentengroepen dergelijke activiteiten op te zetten.