Silver Cup en Super Sunday bij HMHC

HARLINGEN Komend weekend is er volop hockey te zien bij HMHC aan de Westerzeedijk. Zowel vrijdagavond, zaterdag als zondag worden er wedstrijden gespeeld. Een aantal teams hoefde het afgelopen weekend nog niet te spelen maar speelt nu de eerste competitiewedstrijd. En daarmee zijn alle teams weer los.

Vrijdagavond speelt Dames 1 voor de Silver Cup tegen Dash. Coach Jacob de Vries verwacht een interessante wedstrijd. Dash is net als de Harlinger Dames goed begonnen vorige week. De Silver Cup is te vergelijken met het bekervoetbal, via een knockout systeem komen teams steeds een ronde verder en spelen ze dus tegen tegenstanders waar ze anders misschien nooit tegen spelen. Om 20.30 uur spelen de Dames.

Zaterdag staat uiteraard in het teken van de jeugdteams. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en er wordt pas tegen 16.00 uur afgefloten bij de laatste wedstrijd. Het clubhuis is gewoon open, ook voor een kop koffie of thee. Wel dient rekening gehouden te worden met de RIVM/KNHB-voorschriften.

De wedstrijden worden zoals gebruikelijk gefloten door eigen leden. Binnenkort wordt er voor hen weer een scheidsrechterscursus met een officieel examen georganiseerd. Via de mail ontvangt iedereen daarover meer informatie. (Groot)ouders zijn ook van harte welkom om mee te doen.

Ook zondag is het gezellig druk op de club. Als alle zondagteams thuisspelen wordt dit bij hockey een Super Sunday genoemd. Zowel de Dames als de Veteranen spelen tegen HVA uit Assen. De Heren spelen tegen Hardenberg. Jacob de Vries, coach van de Dames, verwacht een mooie wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Toch zullen de Dames hun uiterste best moeten doen om de drie punten in Harlingen te houden. Alex Nieuwland is coach van de Heren en kijkt uit naar zondag: ,,De wedstrijd van vorige week tegen een sterk Steenwijk geeft, ondanks het verlies, vertrouwen. Zondag spelen we tegen Hardenberg, we zullen er weer vol voor gaan.”