Bootcamptrainingen voor iedereen bij Jiu Jitsu Kenmei

HARLINGEN - Sinds mei worden er bootcamptrainingen gegeven bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei. Naast vechtsporten zoals jiu jitsu, kickboksen en mma, kan men hier dus nu ook terecht voor deze vorm van fitness. De bootcamps worden gegeven personal trainer Sia Nuus. Startpunt is het grasveld bij De Waddenhal in Harlingen.

Johan Douma, eigenaar van Jiu Jitsu Kenmei, is erg blij met het nieuwe sportaanbod. Nu kunnen ook mensen die niets met vechtsport hebben bij de Harlinger sportschool terecht. De samenwerking met Sia is ontstaan tijdens de lockdown. Toen buiten sporten halverwege mei weer was toegestaan, maar fysiek contact nog niet, zocht Johan naar een alternatief om zijn leden te kunnen bieden.

,,Bij bootcamp werk je in een groep aan je kracht, conditie, incasseringsvermogen, souplesse, coördinatie en balans. En ook nog in de buitenlucht, dus goed voor je weerstand. Jiu Jitsu Kenmei zit natuurlijk op een prachtige locatie bij De Waddenhal in Harlingen met een eigen grasveld en de zeedijk, het strand en de zee op nog geen 200 meter afstand. Alleen bij erg slecht weer wordt de training eventueel naar binnen verplaatst”, aldus Johan.

Tijdens de bootcamptrainingen wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. ,,Daarnaast maken we ook gebruik van attributen als kettlebells, battle ropes en tractorbanden. Doordat je de krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht of bijvoorbeeld een kettlebell uitvoert en je niet vast zit op een apparaat, train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk. Hiermee worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie en balans uitgedaagd.’’

Bootcamp is echt niet alleen voor de topfitte, jonge, strakke mensen. De trainers bedenken voor iedere oefening variaties waardoor deze voor iedereen goed uit te voeren is. De bootcamptrainingen van Jiu Jitsu Kenmei zijn voor iedereen, ongeacht je geslacht, leeftijd of fitheidsniveau.

Belangstellenden kunnen vrijblijvend twee gratis proeflessen mee. (www.jiujitsu-kenmei.nl)