HMHC begint weer met specialisatietrainingen

HARLINGEN - Eind augustus start de Harlinger mixed hockeyclub (HMHC) weer met specialisatietrainingen op maandag. Met de specialisatietrainingen wil de Harlinger hockeyclub ervoor zorgen dat individuen persoonlijke aandacht krijgen en zich eens echt met één onderwerp bezighouden, zodat er meteen groei zichtbaar is.

Er worden door het hele land clinics gegeven om dit te bereiken en nu dus ook bij HMHC. De hoofdtrainers verzorgen de trainingen over het onderwerp. Met de specialisatietrainingen wil HMHC niet alleen groei in hockeykwaliteit bereiken, maar ook in kwaliteit en kwantiteit van hockeymaterialen. ‘Hoe gaaf zou het zijn als we bij HMHC ook kunnen trainen met reboundbakken, crazy catches, sleepcorner trainingsnetten, ballenkanonnen en dergelijke materialen?’ Daarom vraagt de vereniging een kleine bijdrage voor deelname.

Trainersavond

HMHC werkt met een uitgebreide trainersstaf en een technische commissie. De kern van de trainersstaf bestaat uit de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heide en keepertrainer Lilian Verhaag. Samen met de technische commissie zorgen zij ervoor dat het technische beleid vertaald worden in creatieve trainingsvormen. Daarbij werkt HMHC al sinds jaar en dag met trainers uit de eigen geledingen, die goed begeleid worden en er mede voor zorgen dat ieder team iedere week twee keer kan trainen met steeds twee trainers op het veld.

Funkeys

De allerjongste groep van HMHC wordt de Funkeys genoemd. Het draait vooral om Fun namelijk. Kinderen kunnen al meedoen vanaf 4 jaar. Bewegen en plezier hebben staan centraal, maar uiteraard wordt ook de basis gelegd om te gaan hockeyen. Kinderen worden wel lid, maar meedoen is gratis. Het echte hockey begint dan in de F-jeugd voor 6 en 7 jarigen. Er wordt door de Funkeys getraind op vrijdag van 16.15 – 17.15 uur. Aanmelden via de website van HMHC.