PM Mannenmode opent ‘tweede winkel’

FRANEKER - Hoewel het voor kledingzaken uitdagende tijden zijn, start PM Mannenmode in Franeker een tweede winkel: een webshop.

Al meer dan 10 jaar runt Hilde Dijkstra PM Mannenmode, de kledingzaak in Franeker die al meer dan 100 jaar bestaat. Stijlvolle kleding, zowel klassiek als hip, met persoonlijk advies. De webshop is een nieuwe uitdaging voor Hilde, want waar PM Mannenmode in de ‘offline winkel’ inzet op service en advies, is dit lastiger tot uiting te brengen in een webshop. ,,Ik vind persoonlijk advies heel belangrijk. Mensen komen naar onze winkel en willen graag door ons aangekleed worden. En wat is er leuker dan een kwaliteitswinkel bezoeken en goed slagen?”

,,Toch is er al langer een trend gaande dat veel kleding online wordt gekocht. PM Mannenmode heeft het afgelopen weliswaar jaar veel in online geïnvesteerd, maar het doel was altijd klanten naar de winkel te trekken, en dat lukte heel goed.’’

De huidige corona-omstandigheden ziet Hilde als een nog te benutten kans. ,,Onze collectie is altijd actueel en we geven graag persoonlijk advies. In de afgelopen maanden kwamen we ook bij mensen thuis en stuurden we kleding op. Daarmee speelden we in op de wensen van onze klanten.’’

,,Ik heb besloten om de online stap te zetten en een shop aan mijn website toe te voegen. Het is niet in plaats van onze mooie winkel in Franeker, maar het is een extra service aan onze klanten. En wie weet bereiken we er ook nog andere mensen mee.”

PM Mannenmode is opgericht op 11 oktober 1902 door Piet Molenaar, vandaar de letters PM. PM is begonnen op het Noord te Franeker en is in de jaren 40 verhuisd naar een groter pand aan de Breedeplaats, de huidige locatie met mode voor heren, dames en kinderen.

Vanaf de jaren 70 was PM gespecialiseerd in herenmode. Na verschillende overnames is het bedrijf vanaf de jaren 80 gerund door Sjoerd en Rinske Dijkstra. In 2010 heeft Hilde Dijkstra PM Mannenmode overgenomen van haar ouders. Naast de online winkel (https://www.pm-mannenmode.nl/shop ) zal PM Mannenmode gewoon als winkel kleding blijven verkopen met een persoonlijk advies.