Na bouwvak start aanleg glasvezel in Waadhoeke en Harlingen

FRANEKER - Aannemer Euronet Infratechniek uit Apeldoorn gaat in opdracht van Kabelnoord glasvezel aanleggen in het buitengebied van Waadhoeke en Harlingen. De werkzaamheden beginnen na de bouwvak.

Kabelnoord is al geruime tijd op zoek naar extra aanlegcapaciteit. ,,Om het project zoals afgesproken in 2021 af te kunnen ronden, is meer mankracht nodig’’, zegt directeur Niek Geelhoed.

,,Euronet Infratechniek is een ervaren partij die eerder onder andere in het centrum van Dokkum glasvezel voor ons heeft aangelegd. We hebben er veel vertrouwen in dat we met Euronet Infratechniek extra gas kunnen geven.”

In 2017 kreeg Kabelnoord de tender voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de provincie Friesland gegund. Tijdens de glasvezelcampagne meldde ruim 60% van alle betrokkenen in de provincie zich aan voor een abonnement bij een provider en daarmee een glasvezelaansluiting van Kabelnoord.

Met de provincie Fryslân is afgesproken dat 90% van de deelnemers in 2021 is aangesloten op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord.