Zomer in Museum Martena

Franeker Zes weken lang, van 1 juli tot en met 16 augustus kan iedereen vanaf vier jaar creatief aan de slag in Museum Martena. Elke week is er weer een nieuwe opdracht.

Opdracht van 5 tot en met 16 augustus:

Vloerverwarming voor Anna Maria

Boven op de zolder van het museum heeft Anna Maria van Schurman een zaal. Zij was heel beroemd in de 17e eeuw. Haar intelligentie en kennis verbaasde menig professor aan de Franeker Universiteit. Helaas, omdat ze een meisje was mocht ze in die tijd niet samen met de jongens studeren. Daarom zat ze tijdens de lessen zomer en winter in haar eentje verborgen achter een gordijn. Met haar studieboeken, knipsels en ragfijne borduurwerk.

Maak een vloerkleed voor Anna Maria. Je kunt het vlechten of tekenen. In de winter heeft Anna Maria namelijk vaak niet zulke warme voeten. En tijdens de studie zit ze muisstil. Ga aan de slag, laat Anna Maria straks niet in de kou zitten.

Verzamel een of meer oude en kleurrijke tijdschriften van minimaal A4 formaat. Zoek pagina’s uit met mooie kleuren. Knip die pagina uit het tijdschrift. Knip nu de bladzijde op in lange stroken van 1 cm breed. Neem vier stroken en vlecht die in elkaar. Voer daarna de andere stroken in tot er een mooi tapijtje ontstaat. Zet de uiteinden vast met plakband zodat de stroken niet verschuiven Met verf of stift kun je nog andere kleuren of vormen toevoegen. Of iets op het tapijtje schrijven. Misschien wel een wens om Anna Maria een hart onder de riem te steken!

Expositie

Dit is alweer de laatste zomeropdracht van de vakantie. In het museum kun je nog van dinsdag tot en met zondag aan de slag met deze opdracht. Bekijk dan meteen alle inzendingen van de weekopdrachten tot nu toe. Die zijn deze week ter inspiratie n het museum tentoongesteld.

Museum Martena is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren kan via de website www.museummartena.nl of bel met 0517 392192 Museum Martena, Voostraat 35, 8801 LA Franeker