Jonge reiziger vertelt over avonturen in Alaska tijdens Rotarybijeenkomst

FRANEKER Kevin Kooistra uit Franeker was donderdag te gast tijdens de Rotarybijeenkomst. Hij verbleef een jaar in Alaska en vertelde hierover tijdens de avond.

Rotary heeft diverse jeugd uitwisselingsprogramma’s. Eén daarvan is de jaaruitwisseling. Kevin gaf zich op voor uitzending naar een land met bergen en sneeuw, hij wild een actieve vakantie. Rotary gaf hem de mogelijkheid om naar Alaska te gaan, naar de plaats Juneau, die alleen bereikbaar is via boot of vliegtuig.

Actief werd het. Kevin ging naar Highschool voor een jaar, kwam voor zijn school uit in tennistoernooien en ging bijna elk weekend snowboarden. Ook hiken, jagen en rondvluchten over gletsjers zijn dingen die hij heeft gedaan.

Ook voerde hij enkele keren een fundraise action om geld bij elkaar te krijgen om naar Mexico te gaan, waar hij meewerkte aan een project van de Rotary in Juneau die in Mexico een blindenschool ondersteunenden. Ook bezocht hij met een gastfamilie Hawaï.

Nu werd Kevin uitgezonden via Rotaryclub Bolsward en plicht is dan een student terug te ontvangen in Nederland, in dit geval uit Japan. Kosten voor een jaar zijn de ticket van en naar Alaska en verzekering, de andere kosten zijn voor de Rotaryclub ter plaatse en verblijf is, zoals opgemerkt, door gastgezinnen.

Jongeren van 15,5 tot 18,5 jaar oud die zo’n avontuur ook wat lijkt, kunnen contact opnemen met Rotaryclub Franeker.