Zomer in Museum Martena

Zes weken lang, van 1 juli tot en met 16 augustus kan iedereen vanaf vier jaar creatief aan de slag in Museum Martena. Elke week is er weer een nieuwe opdracht.

Opdracht van 29 juli tot 5 augustus:

Smullen tussen mooie spullen

In de pronkkeuken van Museum Martena lik je je vingers af. Het eten dat door de kok van het stadskasteel werd bereid, kwam hier dampend op tafel. Dus je hoefde zelf je schort niet voor. Met de mooie spullen werd indruk gemaakt op de gasten. De toetjes waren het hoogtepunt van het diner. Alle taart mocht op!

Bedenk een nieuwe taart waarmee de gastvrouw van dit stadskasteel haar gasten kan verrassen.

Wat zijn de ingrediënten? Voeg direct ook het recept bij je werkstuk, zodat de kokkin beneden in de keuken geen fouten kan maken tijdens het bakken. Dat zou wel heel vervelend zijn voor de gastvrouw!

Je spetterende taart kun je laten zien in een tekening, in een klei werkstuk of in een knutselwerk. Een echt baksel mag natuurlijk ook.

Doe inspiratie op in de oude pronkkeuken van het museum en ga direct aan de slag in het PoWoW zomeratelier. Of stuur een foto van je werkstuk vóór 5 augustus naar powow@museummartena.nl.

Donderdagmiddag

In het museum kun je van dinsdag tot en met zondag aan de slag met de opdracht van de week. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur staat er bovendien iemand van het PoWoW zomerteam voor je klaar om je helpen. In de laatste week van de vakantie, van 11 t/m 16 augustus, worden de inzendingen in het museum tentoongesteld.

PoWoW kiest elke week één winnend werkstuk uit, dat in de Franeker Courant komt te staan. De winnaars schuiven aan bij een Surprise High Tea in de Martenatuin.

Museum Martena is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren kan via de website www.museummartena.nl of bel met 0517 392192 Museum Martena, Voostraat 35, 8801 LA Franeker