Bergsma, Drent en Kootstra winnen Rengerspartij na huzarenstukje

LEEUWARDEN/ST. ANNAPAROCHIE – De Rengerspartij in Leeuwarden is na een zinderende finale gewonnen door Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Pas op 5-5, 6-6 konden zij de zege binnen halen tegen Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Op die stand sloeg Van Zwieten de opslag buiten. Marten Bergsma werd koning van de partij.

Het leek er lange tijd niet op dat Bergsma, Drent en Kootstra de wedstrijd toch zouden winnen. Het trio stond met 5-1 achter, langzaam maar zeker kropen ze dichterbij en groeide het vertrouwen in eigen kunnen. In de slotfase van de wedstrijd maakte partuur Van Zwieten kostbare foutjes die ze de overwinning kostte. De derde prijs in Leeuwarden was voor Enno Kingma, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra.

De dames kaatsten zondag een hoofdklassepartij in Sint Annaparochie. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra pakten de overwinning. In de finale werd met 5-3 6-0 gewonnen van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. De derde prijs ging naar Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol.

Zaterdag was Sint Annaparochie het toneel van de 1e klas heren. Alle ogen waren gericht op het partuur van Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Marten Feenstra, maar zij konden hun favorietenrol niet waar maken. In het perk werd prima gekaatst maar aan de opslag werden teveel fouten gemaakt. Partuur Van Zuiden bleef daardoor op een derde plaats steken. De finale ging tussen de parturen van Haye Jan Nicolay, Jelte Visser en Evert Pieter Tolsma en Youri de Groot, Pier Piersma en Wytze Wassenaar. Zonder al te veel moeite behaalden Nicolay, Visser en Tolsma de overwinning door met 5-3, 6-0 te winnen. Evert Pieter Tolsma werd koning van de Van Harenspartij.