500 euro subsidie voor extra sportactiviteiten in zomervakantie

LEEUWARDEN - Provincie Fryslân opent in samenwerking met Sport Fryslân een stimuleringsregeling voor extra sportactiviteiten. Sportverenigingen kunnen een voucher van 500 euro aanvragen waarmee ze extra sport en bewegingsactiviteiten voor kinderen en jongeren kunnen organiseren tijdens de zomervakantie.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: ,,We nodigen sportverenigingen uit om activiteiten voor alle kinderen te organiseren: laat ze fierljeppen, kaatsen, noem maar op. Zo komen we de zomer sportief en met ‘nocht en wille’ door.”

Aanvragen kunnen vanaf tot 2 augustus worden ingediend via www.sportfryslan.nl/aanvragen. De sport-stimuleringsregeling is één van de extra coronamaatregelen van de provincie Fryslân in het ‘Lok op 1, no en moarn pakket’. Provinciale Staten heeft hiervoor 5 miljoen euro vrijgemaakt.

De regeling voor sportverenigingen is onderdeel van de leefberens regeling van 450.000 euro. De brede regeling voor dorpshuizen, maatschappelijke verenigingen en sportverenigingen wordt deze zomer uitgewerkt en gaat 1 september 2020 open.