Afscheid van drie leerkrachten die samen ruim 100 jaar les gaven op ‘Ulbe’

SINT ANNAPAROCHIE - Willy Faber, Jitze Stienstra en Jaep van der Wal, drie leerkrachten die samen meer dan 100 jaar onderwijs hebben verzorgd op CSG Ulbe van Houten, hebben vrijdag afscheid genomen. Het drietal gaf de school een tableau met de Bildtse tekst ‘t mooiste wat je worre kinne is jesels’.

Team, familie en klein aantal genodigden, 100 was immers de norm, waren getuige van deze afscheidsbijeenkomst met hier en daar een emotioneel tintje. Want ‘je hele werkzame leven op één school’, zegt iets over zowel de persoon als de school, zegt directeur Eelco Bruinsma.

Willy Faber gaf 28 jaar Engels en Frans op de school in St. Anne en was daarnaast schoolopleider. Jitze Stienstra zat 43 jaar in het onderwijs waarvan 37 jaar op Ulbe van Houten. Hij gaf het vak Economie en had zitting in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapraad. Qua dienstverband spant Jaep van der Wal met 44 jaar onderwijs - op Ulbe van Houten - de kroon. In die periode was hij docent, zorgfunctionaris en teamleider.

Tijdens een Italiaans buffet werden officiële momenten van afscheid gevolgd door hartverwarmende acts, opgevoerd door vakgroepen en docententeam.