Wethouder Jan Dijkstra opent Gym Merza in stijl

Met een zogenoemde frontkick heeft wethouder Jan Dijkstra zaterdagmorgen de boksschool van Marloes Merza aan de Lijnbaanstraat in Franeker officieel in gebruik genomen.

Het leek voor professioneel vechtsporter Marloes Merza altijd een onhaalbare droom, een eigen gym of boksschool in haar eigen achtertuin. Toch was dat altijd de voorwaarde die ze stelde als vrienden haar vroegen waarom ze niet zelf een trainingsfaciliteit begon.

Toen ze begin dit jaar samen met echtgenoot Danny du Pain een woning aan de Heerengracht in Franeker kocht, om het veel te drukke Amsterdam te ontvluchten, had ze geen idee dat haar wens daarmee ineens een heel stuk dichterbij was gekomen.

Want onder de woekerende klimop in de achtertuin bleek de voormalige Bethelkerk schuil te gaan. Toen de eigenaresse ook nog bereid bleek een deel te willen verhuren, kwam alles in een stroomversnelling en konden ze aan de grote droomklus beginnen. 

Bezig met de laatste van heel, heel veel vooral 'klimop-loodjes', zette het corona-virus in maart ineens alles stil. Marloes Merza, die 18 jaar vechtsport op hoog niveau in binnen- en buitenland bedreef en onder andere in Thailand de wereldtitel Muay thai op haar naam schreef, gebruikte de verplichte pauze om haar eigen bedrijf verder te organiseren. Toen de coronamaatregelen werden versoepeld begon ze alvast met lessen in de buitenlucht. En nu kan dat dus in de eigen gym.

Marloes Merza verzorgt in Gym Merza onder meer lessen Thais boksen en geeft daarnaast ook personal training, mental coaching, clinics, circuittrainingen en voedingsadvies. Fredy Feijen de lessen kickboksen.