Werkstuk-van-de-week bij Museum Martena

Zes weken lang, van 1 juli tot en met 16 augustus kan iedereen vanaf vier jaar creatief aan de slag in Museum Martena met elke week een nieuwe opdracht. Het werkstuk-van-de-week lees je in deze krant en op de site van het museum. In de laatste week van de vakantie is er een tentoonstelling van alle inzendingen. De winnaars worden uitgenodigd voor een zomerse Surprise High Tea in de Martenatuin.

Deze week starten we met een opdracht over ‘De Verboden Toren’… Er is één plek in het museum waar jij nog nooit bent geweest, want je mag daar niet komen als bezoeker. De traptoren!

Je kunt de toren pas goed zien aan de achterkant van het museum. Daar is de ingang en die deur zit altijd op slot. Dat vindt Manon Borst, de directeur van het museum eigenlijk jammer. De toren is juist zo mooi met heel dikke muren, meer dan negentig traptreden en van onder tot boven vol spannende verhalen uit een ver verleden. De toren is meer dan 500 jaar geleden gebouwd, het oudste gedeelte van Museum Martena. Het zou toch leuk zijn als iedereen er eens een kijkje kon nemen. Wat zou jij graag willen zien als je de toren mocht bezoeken?

De opdracht

Bedenk wat jij graag zou willen zien als je de toren mocht bezoeken. Maak een tekening of een schilderij van wat jij graag wilt zien, knutsel, of schrijf een verhaal. Wat vind je interessant aan de toren? Hoe zou de inrichting van de torenkamer eruit kunnen zien? Denk ook aan sprookjes en ridderverhalen of bedenk bijvoorbeeld hoe de toren er volgens jou over duizend jaar uit zal zien.

In het museum kun je van dinsdag tot en met zondag aan de slag met de opdracht van de week. Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur staat er bovendien iemand van het PoWoW zomerteam voor je klaar om te helpen. Reserveer wel eerst even. Lever je werkstuk in bij het museum of mail een foto voor 1 augustus naar: powow@museummartena.nl. 

Expositie

In de laatste week van de vakantie van 11 t/m 16 augustus worden de inzendingen in het museum tentoongesteld. PoWoW kiest één winnend werkstuk uit en plaatst dat op de website van Museum Martena en het komt ook in de Franeker Courant. De winnaar mag aanschuiven bij een Surprise High Tea op donderdagmiddag 13 augustus in de Martenatuin, achter het museum.

Openingstijden Museum Martena: dinsdag t/m zondag van 11-17 uur. In de vakantie is er elke donderdagmiddag (14-16 uur) begeleiding aanwezig voor de opdracht van de week. Reserveren: via www.museummartena.nl of bel: 0517-392192. 

PoWoW -knetter op kunst is de creatieve afdeling van Museum Martena. Onder schooltijd verzorgt PoWoW een kunsteducatie programma. Tijdens vakanties een reeks activiteiten waarin zelf maken centraal staat.