KwadrantGroep start verbouw voormalig gemeentehuis in Menaam

MENAAM - De verbouw van het voormalige gemeentehuis in Menaam is begonnen. Gemeente Waadhoeke heeft dit kantoorgebouw aan de Dyksterbuorren verkocht aan KwadrantGroep. Het voormalige gemeentehuis van Menameradiel wordt verbouwd tot een moderne woonlocatie met 30 zorgstudio’s voor mensen met dementie.

Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de Raad van Bestuur KwadrantGroep: ,,Begin volgend jaar komen de bewoners op een prachtige plek in Menaam te wonen. Uitgangspunt van ons woonzorgconcept is persoonsgerichte zorg. Dit komt in alles terug: de indeling van de algemene ruimtes, de zorgstudio’s, de kleuren, inrichting en de fysieke omgeving. Door het toepassen van domotica en het anders organiseren van de zorg worden bewoners gestimuleerd zich vrij te bewegen, in een veilige omgeving. Ze kunnen door het hele gebouw lopen, buiten in de tuin en bijvoorbeeld eten en drinken op een eigen gekozen plek. Deze bewegingsruimte geeft bewoners meer regie over hoe ze zelf hun dag willen indelen.”

De bouwwerkzaamheden zijn 15 juni van start gegaan. Allereerst wordt de bestaande inrichting gesloopt. Daarna wordt aan achterzijde een groot balkon aangebracht en komt er een compleet nieuwe inrichting van het gebouw waarbij de kantoorvleugels worden verbouwd tot appartementen.

De verwachting is dat de verbouw februari 2021 wordt opgeleverd en dat in april/mei 2021 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen. De verbouw wordt gerealiseerd door Friso Bouw en Van der Weerd Installaties. Het project is voorbereid door architectenburo Van Manen en Zwart, constructeur Goudstikker De Vries, installatieadviseur Projoule en het buro voor bouwmanagement BCN-Groep.