Friese Rabobanken steunen Sense of Place

FIRDGUM - De gezamenlijke Friese Rabobanken blijven Sense of Place in 2020 en 2021 steunen. De officiële ondertekening van de partnerovereenkomst vindt maandag 29 juni plaats op het boerenbedrijf van de familie Vogels in Firdgum. Zij maakt deel uit van Bildtstars en Eigenheimers en is klant van de Rabobank.

Sense of Place maakt met culturele landschapsprojecten de waarden van het Waddengebied zichtbaar en werkt daarbij nauw samen met lokale overheden, inwoners en ondernemers. De bank wil substantieel bijdragen aan het op deze manier op de kaart zetten van Friesland.

De Rabobank is sinds 2018 partner van Sense of Place. De Friese Rabobanken dragen bij om de leefbaarheid in de omgeving te vergroten door een deel van de nettowinst ter beschikking te stellen aan veelal duurzame en maatschappelijke doelen.

Mede dankzij de ondersteuning van de bank is deze maand het Friese deel van het project Bildtstars en Eigenheimers afgerond. Deze foto- en verhalenroute leidt langs zeventien aardappelboeren aan de Waddenkust. Op muren en schuren zijn levensgrote - door Linette Raven gemaakte - foto’s van de boeren geplaatst, waarmee zij een gezicht krijgen. De verhalen over hun land en leven zijn door Ellen Schat vastgelegd in audioportretten.

De komende jaren werkt Sense of Place onder meer aan ‘Lightlines’, een serie kunstwerken die het Noord-Friese dorp Ferwert verbindt met de Zeedijk en de Waddenzee. ‘Gemalen Verhalen’, een ontdekkingsreis langs de waterwerken van Fryslân en de realisatie van de ‘Terp fan de Takomst’ in Blije.