Choral Evensong vanuit De Haven in Harlingen

HARLINGEN Zoals elke vierde zondag van de maand zal ook zondag 28 juni een Evensong worden gezongen in de Haven in Harlinge. Vanwege de beperkende maatregelen, is ook dit maal deze eerder opgenomen met een beperkt aantal zangers. De dienst is beschikbaar vanaf half vijf. De groep zangers staat onder leiding van Geke Bruining-Visser en Sjouke Bruining bespeelt het orgel.

Ditmaal wordt onder andere muziek van John Ireland, het gebed van Henry VI op muziek van Ley en de Evening hymn van Balfour Gardiner gezongen. Daarnaast worden psalmen en liederen gezongen en zullen er lezingen uit de bijbel en gebeden zijn.

Elke zondagmiddag om half vijf wordt er vanuit de Haven een online dienst uitgezonden. In de meeste gevallen een avondgebed of een Evensong.

Zondag 21 juni wordt om half vijf een orgelvesper gehouden waarbij ds. Hans Ruiter voorgaat en Gerrit de Vries het orgel bespeelt. Een orgelvesper bestaat uit de vaste onderdelen van een vesper, waarbij de muzikale onderdelen op het orgel worden bespeeld.

In Harlingen is naast het orgel van de Grote Kerk nog een prachtig orgel, namelijk het van Vulpen orgel in het kerkgebouw van de CGKV te Harlingen.