Recyclewinkel Estafette in Sint Annaparochie weer open

SINT ANNAPAROCHIE - Sinds drie weken zijn de deuren van recyclewinkel Estafette in Sint Annaparochie weer open.

,,We hebben de tijd benut om de winkel te restylen. Alle oude items uit de schappen, de magazijnen zijn opgeruimd en alle spullen hieruit weer in de winkel geplaatst zodat de klanten bij de herstart een nieuw assortiment aantroffen. Daarnaast hebben we de mediahoek opgefrist, de etalages aangepakt en een paar mooie nieuwe hoekjes gecreëerd. Even overal een frisse wind door”, zegt filiaalleider Wiert de Haan.

Inmiddels zijn extra coronamaatregelen getroffen en zijn de deuren weer (beperkt) open. De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De inbreng en ophaalservice gaat vanaf deze week ook weer gefaseerd open.

Inbreng en ophalen van grote meubelen is wel anders dan men gewend is, namelijk alleen nog op afspraak. Mensen kunnen met de winkel bellen voor het maken van een inbrengafspraak. Ondertussen kunnen mensen alle herbruikbare spulletjes (kleingoed én grote meubelen) ook gratis kwijt in de speciale container van Estafette op de milieustraat in Franeker en Stiens.

,,Dit heeft als voordeel dat mensen altijd zeker zijn dat ze al hun spullen – of die nou herbruikbaar zijn of niet - meteen kwijt kunnen. Wij moeten bij de inbreng gezien de grote stroom van spullen af en toe streng zijn in de selectie. Het kan dus zo zijn dat we mensen moeten verzoeken bepaalde zaken alsnog naar de milieustraat te brengen. Dat is nooit leuk om te moeten melden. Met een rechtstreekse rit naar de milieustraat voorkom je dit en zijn alle spullen meteen op de juiste plek,” aldus Wiert de Haan.

Vanaf de milieustraat worden de goederen over de Estafettewinkels in de regio verdeeld.