Actie ‘Balletje slaan?’ ook bij de Franeker Tennis Club

FRANEKER - Robin Haase grijpt deze gedwongen coronapauze aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Op zijn initiatief zet onder meer de complete Nederlandse tennistop zich de komende weken samen met honderden tennisverenigingen in voor de breedtesport. Met de actie Balletje slaan? nodigen ze mensen uit op de tennisbaan. Onder andere bij FTC in Franeker.

Buiten sporten

De Nederlandse tennisgemeenschap en de Franeker Tennis Club nodigt alle niet-tennissers uit om de baan op te gaan. Haase: ,,Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren.”

FTC-leden staan klaar om de gasten een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Daarnaast is ook de gehele Nederlandse tennistop bij de actie betrokken, onder wie Kiki Bertens, het voltallige Nederlands Davis Cup-team, ’s werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek.

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, krijgt de actie ook steun van prominenten als Jan Kooijman, Erik Scherder, Peter Heerschop en Ronald de Boer.

Voor iedereen

Iedereen is welkom, zowel jeugd als senioren. Van topfitte sporters die eens wat anders willen tot de beginnende sportschoolbezoeker die door coronamaatregelen zijn klasjes mist. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis.

Deze landelijke campagne is een initiatief van Wij Zijn Tennis en wordt gesteund door een steeds groter groeiend netwerk van tennissers in Nederland en supporters die helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap. Kijk op de website van Wij Zijn Tennis (www.wijzijntennis.nl) of de Franeker Tennis Club (www.franekertennisclub.nl) voor meer informatie.