Voordracht Stadsschoonheidsprijs nog tot 1 juli

FRANEKER - Franeker wordt niet alleen aantrekkelijker om te wonen, maar ook steeds mooier om te bezoeken. De afgelopen tijd is er opvallend veel verbouwd, verfraaid en gerestaureerd in de stad.

De Vrienden van de Stad Franeker volgen deze ontwikkelingen op de voet en willen met de Stadsschoonheidsprijs daar de aandacht op vestigen. Het zijn vooral de elementen die door particulieren aan het stadsbeeld zijn toegevoegd, zoals een gerestaureerde gevel of passende nieuwbouw. Maar ook een hek, aangelegde tuin, sculptuur, boom of bijzondere gevellamp. Ook aansprekend schilderwerk kan genomineerd worden.

Alle verbeteringen zijn genoeg redenen om mee te dingen naar de Stadsschoonheidsprijs. Wie in zijn ogen heeft bijgedragen aan het stadsschoon, of iemand kent die dat heeft gedaan, kan dit nog tot 1 juli aanmelden voor de Stadsschoonheidsprijs van de Vrienden. Stuur dan een mail met foto en reden waarom het zo positief opvalt naar secretaris@vriendenfraneker.nl.

Een eerdere oproep in februari heeft al een aantal kandidaten opgeleverd. Meer informatie over de prijs is te vinden op www.vriendenfraneker.nl/nieuws.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerstvolgende ledenvergadering van de Vrienden van de Stad Franeker.

Lees ook: Vrienden van de Stad Franeker reikt Stadsschoonheidsprijs uit